New entry în energie. Cum a depăşit outsider-ul RCS&RDS companii precum Enel sau Engie pe piaţa de energie concurenţială?

11 ian 2017 Autor: Roxana Petrescu

Operatorul de telecom RCS&RDS, prin intermediul Digi Energy, compania cu care este activ pe piaţa locală a energiei, a ajuns într-un an să dirijeze circa 3,6% din volumele de energie tranzacţionate pe piaţa concurenţială, aceasta fiind cea mai puternică ascensiune înregistrată de un „novice“ al sectorului.

RCS&RDS avea la finalul perioadei analizate o cotă de 3,58% din piaţa concurenţială, adică din segmentul celor care au decis să-şi schimbe fur­nizorul de energie, potrivit datelor publicate în raportul pe primele nouă luni ale anului trecut realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). În aceeaşi perioadă din 2015, RCS&RDS nici măcar nu era menţionat în rapoartele Autorităţii pentru piaţa concurenţială, cel mai mare segment al pieţei energiei.

Cu această cotă de piaţă, RCS&RDS trece în faţa unor companii cu tradiţie în sectorul energetic aşa cum este cazul Enel Energie Muntenia, care avea după primele nouă luni ale anului trecut o cotă de 3,49%, sau ENGIE România, fosta GDF SUEZ Energy România, care a terminat perioada analizată cu o cotă de 2,28%.

Jucătorii tradiţionali din domeniul energetic sunt foarte bine ancoraţi în segmentul de consumatori casnici, de exemplu, dar s-au dovedit mai puţin mobili pe partea concurenţială, acolo unde au pierdut clienţi în favoarea unor competitori precum grupul Tinmar sau chiar RCS&RDS.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
energie
, piata
, rcs&rds
, companii
, enel
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide