Energie

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, a renunţat la funcţia de administrator la Romgaz

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al Autorităţii...

Autor: Roxana Rosu

19.12.2019, 10:32 348

Niculae Havrileţ, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Romgaz, începând cu data de 9 decembrie.

El a renunţat anterior şi la mandatul similar deţinut la Electrica, în urma desemnării sale în funcţia de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Acţionarii Romgaz (SNG), singurul producător de gaze naturale controlat de statul român,  a raportat pentru primele nouă luni din 2019 o cifră de afaceri de 3,7 mld. lei, echivalentul unei creşteri de 10,1% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 18,9%, până la valoarea de 1,18 mld. lei.

Compania cu circa 5.700 de angajaţi este controlată în proporţie de 70% de  statul român prin intermediul Ministerului Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri.

Acţiunile SNG se tranzacţionează în creştere cu 35,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 977 mil. lei, emitentul ajungând la 14,5 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO