Energie

Nuclearelectrica a încheiat un contract de cumpărare de uraniu cu firma Cameco din Canada

Nuclearelectrica a încheiat un contract de cumpărare de...

Autor: Anca Olteanu

29.12.2016, 11:34 262

SNN a iniţiat în decembrie o procedură de achiziţie de scurtă durată, care s-a finalizat cu un nou contract către Cameco, oferta furnizorului având preţul cel mai mic, potrivit datelor transmise de companie.

Preţul de achiziţie a materiei prime din acest contract, echivalentul în lei, este de 373,58 lei kg/U în UO2.

Contractul va intra în vigoare din ianuarie 2017, după ce va fi semnat şi de către Agenţia de Furnizare a Euratom - Euratom Supply Agency (ESA), având în vedere că în Uniunea Europeană contractele de vânzare-cumpărare uraniu sunt tripartite, fiind necesar să fie semnate de vânzător, comparator şi ESA.

SNN a mai încheiat două contracte cu o durată de şase luni, pentru o cantitate de 120 de tone de dioxid de uraniu fiecare, contracte ce au asigurat necesarul de uraniu pentru anul 2016 şi îl vor asigura pentru primele luni din 2017.

SN Nuclearelectrica SA a fost înfiinţată în 1998 prin reorganizarea RENEL. Societatea se află sub autoritatea Ministerului Economiei şi Finanţelor, statul deţinând 88,7% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 11,24%. Societatea are două sucursale: CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 si 2 de la CNE Cernavodă precum şi serviciile auxiliare şi Fabrica de Combustibil Nuclear (FCN) Piteşti.

În noiembrie 2013, SNN a fost listată pe Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO