Energie

O benzinărie Petrom din România vinde de trei ori mai mult decât una din Moldova şi aproape dublu faţă de una din Serbia

O benzinărie Petrom din România vinde de trei ori mai...

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2018, 21:12 692

În ultimii cinci ani, vânzările pe fiecare benzinărie Petrom au crescut în medie cu circa 14%, în contextul în care numărul de staţii a rămas aproape neschimbat. Pentru businessul Petrom din regiune, evoluţia din România este o situaţie unică în contextul în care vânzările din Moldova, Bulgaria şi Serbia au scăzut în perioada analizată.

OMV Petrom, unicul pro­ducător de petrol şi gaze din România, este activ pe plan local şi regional prin inter­mediul unei reţele de 786 de benzinării care sunt operate sub brandul Petrom şi OMV.

În România, compania deţine o reţea de 555 de staţii, 402 dintre acestea fiind Petrom. Cu această bază de active, OMV Petrom este cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, un business de 9,6 mld. euro, şansele ca vreo altă companie să-i pună în dificultate poziţia de lider fiind destul de reduse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO