Energie

CE Oltenia va deţine 59,9% din capitalul social al firmei care va construi centrala electrică pe gaze de la Işalniţa, respectiv o contribuţie de 65 milione de euro, iar Alro va participa cu o cotă de 40,1%

CE Oltenia va deţine 59,9%  din capitalul social al...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2022, 16:14 140

CE Oltenia va deţine 59,9%  din capitalul social al firmei care va construi centrala electrică pe gaze de la Işalniţa, ceea ce reprezintă o contribuţie de 65 de milione de euro la proiect, iar investitorul selectat, Alro, va participa cu o cotă de 40,1%, reprezentând o contribuţie de peste 43,5 milioane de euro.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 506 milioane de euro.

Centrala a primit finanţare şi din Fondul de Modernizare, iar noua societate mixtă (SPV) va beneficia de o finanţare nerambursabilă de 50% din proiect. Guvernul României urmează să plătească aceste sume direct către noul SPV, în calitate de beneficiar final al Fondului de Modernizare, pe baza contractului de finanţare care va fi încheiat între SPV şi Ministerul Energiei. De asemenea, proiectul va beneficia de o finanţare bancară sindicalizată.

Termenul de punere în funcţiune a centralei electrice pe gaze de la Işalniţa este anul 2026, aceasta urmând să înlocuiască unităţile 7 şi 8 de la CE Oltenia, ambele pe cărbune, cu o capacitate de 315 MW.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO