Energie

OMV Petrom a investit 5 mil. euro în modernizarea centrului de testare de la Petrobrazi

OMV Petrom a investit 5 mil. euro în modernizarea...

Autor: Cristina Bellu

14.06.2017, 12:17 192

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a investit aproximativ 5 milioane de euro în modernizarea centrului de analize pentru controlul calităţii carburanţilor din cadrul rafinăriei Petrobrazi.

Noul centru dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adăugă un laborator de ape-mediu.

” România nu are o problemă cu calitatea carburanţilor, însă pentru a ajunge la acest nivel de calitate în spate este multă muncă, sunt investiţii de miliarde de euro şi laboratoare ca acesta, în care se fac mii de analize pentru a verifica produsele care ies din rafinărie”, spune Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Cei mai importanţi parametri de calitate ai carburanţilor sunt verificaţi în cadrul laboratoarelor, cum ar fi cifra octanică în cazul benzinei, respectiv cifra cetanică în cazul motorinei.

Circa 150.000 de teste de laborator se efectuează anual în centrul de analize de la Petrobrazi.

După privatizare, investiţiile în rafinăria Petrobrazi au totalizat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost folosiţi pentru programul de modernizare desfăşurat în perioada 2010-2014.

Cu o capacitate de rafinare de 4,5 mil. tone anual, Petrobrazi poate procesa intreaga producţie de ţiţei a OMV Petrom .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO