Energie

OMV Petrom a pus în funcţiune primul său parc fotovoltaic, în localitatea Ioana, judeţul Olt, electricitatea produsă aici urmând să fie folosită intern

OMV Petrom a pus în funcţiune primul său parc...

Autor: Roxana Rosu

24.03.2022, 10:18 747

OMV Petrom a pus în funcţiune primul său parc fotovoltaic, în localitatea Ioana, judeţul Olt, electricitatea produsă aici urmând să fie folosită intern, în cadrul diviziei de Explorare si Producţie a companiei.

Parcul include aproape 1.000 de panouri fotovoltaice care au fost instalate pe o suprafaţă de 5.500 de metri pătraţi, echivalentul unui teren de fotbal, şi vor produce peste 4.600 MWh de energie verde în următorii 13 ani.

„Acest proiect este o premiera pentru noi si face parte din programul de eficienţă energetică, prin care ne dorim sa reducem impactul asupra mediului. Vom continua să dezvoltam astfel de proiecte, care vor contribui la obiectivul nostru de decarbonizare a operaţiunilor”, a declarat Chris Veit, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie.

Începând cu anul 2010, OMV Petrom a investit aproximativ 72 de milioane de euro în proiecte care furnizează energie electrică sau energie electrică şi termică pentru activităţile de producţie. În prezent, circa 65% din necesarul de electricitate al activităţilor de explorare şi producţie este generat intern. Obiectivul pe termen mediu este ca necesarul de electricitate să fie asigurat exclusiv din surse interne.

Grupul OMV Petrom are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul are peste 780 de benzinării sub două branduri – OMV şi Petrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO