Energie

OMV Petrom rămâne cu barilii cei mai profitabili: Până la finalul anului, vindem alte 51 de zăcăminte marginale

OMV Petrom rămâne cu barilii cei mai profitabili:...

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2019, 14:35 518

OMV Petrom, cel mai mare producător local de petrol şi gaze, spune că şi anul acesta se va concentra pe cele mai profitabile exploatări, alte 51 de zăcăminte marginale urmând să fie scoase la vânzare.

“Aceasta va conduce la simplificarea amprentei operaţionale, permiţându-ne astfel să ne concentrăm eforturile asupra zăcămintelor care generează cea mai mare valoare”, se arată în documentele OMV Petrom.

Spre exemplu, Mazarine Energy, în spatele căreia se află gigantul american Carlyle, cel mai mare fond de private equity din lume, a preluat anul trecut încă 9 perimetre de ţiţei în România de la OMV Petrom, tranzacţia primind recent şi avizul Consiliului Concurenţei. La finalul anului 2016 însă, Mazarine Energy România a preluat toate drepturile şi obligaţiile pentru 19 acorduri petroliere de concesiune deţinute de OMV Petrom, împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere.

„Perimetrele noastre sunt cu potenţial de ţiţei mai ales, mai puţin de gaze. Noi, în doi ani de zile, am investit mai mult de 50 de milioane de dolari şi continuăm. Avem un program agresiv de forare, evaluat la 50 de milioane de dolari pentru anul acesta“, a declarat recent Spencer Coca, country manager la Mazarine Energy, în cadrul celei de-a opta ediţii a ZF Power Summit, conferinţa dedicată în exclusivitate temelor energetice orga­nizată de Ziarul Financiar în perioada 19-20 februarie.

Astfel, în timp ce pentru OMV Petrom astfel de perimetre nu prezintă interes, ele formează o nouă ligă de producători în piaţă, specializaţi pe revitalizarea unor astfel de zăcăminte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO