Energie

OMV Petrom: Susţinem ferm accesul României la Schengen. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria

OMV Petrom: Susţinem ferm accesul României la Schengen....

Autor: Roxana Petrescu

09.12.2022, 18:45 1157

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, controlată de austriecii de la OMV, spune că este afectată de menţinerea României în afara spaţiului Schengen, sperând ca decidenţii să ajungă în curând la o soluţie.

“Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale.

Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat pentru ZF compania.  

OMV Petrom (SNP), singurul producător intern de petrol şi gaze, a terminat primele nouă luni ale anului cu venituri de 44 de miliarde de lei (circa 9 mld. euro), de 2,6 ori mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 9,1 mld. lei, de 5,4 ori mai mare, ca urma a scumpirii carburanţilor, gazelor şi energiei. Practic, compania a bifat un profit net lunar de 1 mld. lei în fiecare lună din primele trei trimestre. OMV Petrom este strategic pentru economia României. Compania produce jumătate din gazul din Roânia, este unicul producător de petrol şi asigură 8% din energie României. Mai mult, compania este liderul pieţei petroliere locale.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO