Energie

OMV Petrom termină 2018 cu un profit de 4 mld. lei, plus 60%, dar anunţă tăierea investiţiilor

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom

Autor: Roxana Petrescu

07.02.2019, 00:07 1663

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom, a avut două mesaje foarte clare în prima conferinţă de rezultate anuale pe care a avut-o de la preluarea acestei funcţii: Neptun Deep, proiectul din Marea Neagră, este foarte interesant, dar investiţiile nu merg mai departe cu actualul cadru de reglementare. Într-un an în care România se bazează pe o creştere economică de 5,5%, OMV Petrom, cel mai mare contribuabil la bugetul statului, anunţă unul dintre cele mai reduse bugete de investiţii din ultima decadă, de 3,7 mld. lei, pe orizontală urmând să fie afectaţi sute de furnizori.

Tăierea investiţiilor vine însă după marcarea unui profit net în 2018 de peste 4 mld. lei (876 mil. euro), cu 64% mai mare decât cel din 2017 (60% în euro), la venituri de 22,5 mld. lei, cu 16% mai mari faţă de 2017.

„Aş vrea să subliniez un lucru“, a spus Christina Verchere, cea care din mai anul trecut a preluat frâiele OMV Petrom punând astfel punct mandatului de 12 ani al Marianei Gheorghe la cârma companiei. „Suntem foarte, foarte interesaţi de proiectul Neptun Deep din Marea Neagră şi credem că este o oportunitate imensă pentru OMV Petrom şi pentru România, dar ca să facem astfel de investiţii avem nevoie de piaţă liberă, de infrastructură şi de predictibilitate. Legea de acum nu asigură aceste lucruri. Continuăm dialogul, dar încetinim motorul la investiţii“, a spus CEO-ul OMV Petrom, primul străin care deţine această funcţie în cadrul OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO