Energie

Oscar Downstream, cel mai mare petrolist independent, şi-a majorat profitul în 2016, dar pe o scădere de afaceri

Oscar Downstream, cel mai mare petrolist independent,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.06.2017, 00:07 1347

Oscar Downstream, cel mai mare petrolist inde­pendent, controlat de omul de afaceri Alin Niculae, şi-a redus afacerile cu trei procente anul trecut faţă de 2015. Astfel, vânzările companiei s-au situat la 1,7 miliarde de lei.

Faţă de 2012, când compania avea afaceri de 2,4 mi­liarde de lei, scăderea businessului este de 30%, potrivit calculelor ZF.

Este al patrulea an consecutiv când businessul antreprenorului Alin Niculae merge în scădere, în vreme ce profitul este în creştere continuă. Compania şi-a majorat profitul cu 19 procente anul trecut, până la un total de 52,3 milioane de lei (11,6 milioane de euro).

Oscar Downstream este un business specializat în comerţul cu carburanţi, în principal motorină, către clienţii comerciali, compania dezvoltând de-a lungul timpului o reţea extinsă de staţii de incintă, completată de o reţea de benzinării proprii dedicată clienţilor mari.

Compania spunea, la sfârşitul lui 2016, că are în plan să intre şi în retailul de carburanţi, cu un lanţ propriu de benzinării, miza fiind o piaţă de 10 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO