Energie

(P) Wolfgang Indenhuck, ACCER: „Esenţial, pentru companiile din industria consumatoare de energie, este un cadru de reglementare care să asigure companiile româneşti că pot rezista, cu lanţurile lor valorice, în competiţia europeană şi internaţională”

(P) Wolfgang Indenhuck, ACCER: „Esenţial, pentru...

Autor: Publicitate

03.08.2021, 11:45 134

Membrii fondatori ai Asociaţiei Companiilor Consumatoare de Energie din România (ACCER) au identificat nevoia vitalizării promovării intereselor industriei româneşti, respectiv a companiilor cu un impact însemnat al costurilor cu energia electrică şi cu gazele naturale în activitatea desfăşurată, în relaţia cu toţi actori din pieţele de energie.

ACCER îşi propune să determine şi să centralizeze implicarea companiilor consumatoare de energie, formând astfel o voce comună a industriei româneşti, prin reprezentarea şi asistarea membrilor şi angajându-se să transforme energia membrilor asociaţiei în energia optimă industriei româneşti.

“ACCER sprijină o societate neutră din punct de vedere climatic în secolul 21, pentru a ne asigura prosperitatea pe termen lung. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră trebuie să fie eficientă din punct de vedere ecologic, dar şi economic. Esenţial, pentru companiile din industria consumatoare de energie, este un cadru de reglementare care să asigure companiile româneşti că pot rezista, cu lanţurile lor valorice, în competiţia europeană şi internaţională.”, declară Preşedintele ACCER, Wolfgang Indenhuck, Director General al Messer România Gaz, subsidiara grupului german fondat în 1898, unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul gazelor industriale şi consumator industrial de energie electrică la fabrica de oxigen din Reşita.

Un al doilea membru fondator al ACCER este importantul producător de carton ondulat, hârtie pentru carton ondulat şi hârtii igienico-sanitare, grupul Vrancart, care deţine consumatori industriali de energie în facilităţile de producţie din Adjud, Piatra-Neamţ, Braşov, Călimăneşti şi Târgu-Mureş.

“Vrancart este un consumator important de energie, iar optimizarea costurilor este unul din principalele obiective, care îndreaptă compania către profit, dezvoltare şi rezultate. Informaţiile corecte şi în timp real, ne ajută în înţelegerea evoluţiei pieţei de energie şi în fundamentarea deciziilor. Toţi aceşti factori, alături de dorinţa continuă de inovare şi de dezvoltare au dus la participarea Vrancart în fondarea ACCER. Ne dorim să participăm activ la conturarea viitorului pieţei de energie, să avem predictibilitate asupra costurilor şi a tuturor schimbărilor legislative, şi să fim o <<voce>> care să susţină nevoile consumatorilor de energie.”, afirmă Roxana-Ana Vlase, Directorul de Operaţiuni Hârtie al Vrancart şi Vicepreşedinte al ACCER.

Prima companie românească activă şi cu o evoluţie dinamică, specializată în consultanţa completă şi reprezentarea consumatorilor industriali de energie în achiziţia şi gestionarea costurilor cu energia, partnerg-i Energy Consultants a participat de asemenea la fondarea ACCER, Theodor Livinschi, Directorul General şi Fondatorul acesteia şi Vicepreşedinte al ACCER, considerând că “lansarea activităţii tocmai în această perioadă tulbure a pieţei de energie este o coincidenţă fericită într-un moment îngrijorător, ocazie cu care ne vom intra rapid în rol, sprijinind consumatorii de energie, deoarece – chiar dacă înţelegem cauzele globale ale majorării preţurilor – nu putem rămâne pasivi la modul în care unii furnizori încetează contracte valabile sau transferă costuri suplimentare în preţurile deja contractate de către companiilor consumatoare de energie”.

Tot acesta declară: “În momentul fondării companiei de consultanţă, am decis ca una dintre axele, fără interes comercial direct, să fie tocmai coagularea intereselor consumatorilor de energie, iar acum a venit momentul să transferăm acest obiectiv către ACCER, punând însă, pro-bono la dispoziţia membrilor serviciul de monitorizare şi raportare săptămânală de piaţă. Ne propunem să fim o asociaţie activă şi dinamică, fiind deschişi şi interesaţi să cooptăm cât mai multe companii, pentru care costurile cu energia au un impact însemnat. Ideea de principiu – nu am deschis discuţii concrete pre-fondare – a aderării la ACCER a fost salutată de companii foarte importante.”.

Preşedintele ACCER, Wolfgang Indenhuck consideră că “planificarea securităţii este necesară pentru menţinerea României ca locaţie industrială şi pentru transformarea industrială”, menţionând că “preţurile ridicate ale energiei electrice reprezintă un dezavantaj competitiv serios”, iar „costurile din taxe şi impozite trebuie, prin urmare, aduse la un nivel internaţional şi, de asemenea, european comparabil pentru industrie”.

Transparenţa privind expunerea provocărilor şi a ţintelor specifice energiei, implicarea companiei şi a reprezentantului în cadrul ACCER şi forţa de negociere, ale fiecărui membru vor determina obţinerea beneficiilor comune scontate.

Mai multe informaţii despre ACCER pot fi obţinute din Comunicatul de presă privind fondarea asociaţiei şi de pe website-ul ACCER.

Concentrând energia industriei româneşti pe implicarea activă şi comună în dezvoltarea echitabilă a pieţei de energie, contribuim direct asupra modelării impactului energiei în competitivitatea şi siguranţa industriei româneşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO