Energie

Pariu pe verde: Jucătorii din comerţul modern investesc milioane de euro în dotarea cu panouri fotovoltaice a magazinelor şi depozitelor

Pariu pe verde: Jucătorii din comerţul modern investesc...

Autor: Cristina Roşca

30.07.2021, 09:00 353

Cinci dintre cele zece reţele de magazine din comerţul modern au răspuns solicitării ZF privind investiţiile în energie verde.

Jucătorii din comerţul modern pariază câteva mi­lioane de euro pe energie verde, banii mergând către do­tarea cu panouri fotovoltaice a magazinelor, dar şi către staţii de biogaz, arată o analiză a ZF. „În România, avem în medie 200 de zile însorite pe an, ceea ce înseam­nă că energia verde poate fi folosită cu succes în fiecare regiune din ţară“, spune Valer Hancaş, director de comunicare & corporate affairs în cadrul Kaufland România.

În cazul Kaufland, toată energia consumată în magazine provine din surse regenerabile.

Mai mult, compania a dezvoltat patru instalaţii de panouri fotovoltaice, trei pe acoperişurile magazinelor şi una pe sol la depozitul logistic din Turda, totalizând 1,7 MWp. Până la finalul anului, retailerul vrea să instaleze sisteme fotovoltaice pe alte trei magazine din ţară, demers ce va continua şi în următorii ani.

Şi Penny Market a investit peste 1 mil. euro în domeniu, dotând 33 de magazine cu panouri fotovoltaice (capacitatea potenţială fiind 2.658 kWp), iar douăzeci dintre ele sunt dotate cu staţii de încărcare electrică.

„Ne propunem să diminuăm cât mai mult impactul negativ al activităţii noastre asupra mediului înconjurător“, spun reprezentanţii companiei.

În ceea ce priveşte alte proiecte în domeniu, Mega Image analizează investiţia într-o staţie biogaz, iar Cora intentionează ca în următorii 2-5 ani să instaleze pe acoperişurile magazinelor sale panouri solare care să asigure continuu cel puţin 20% din consum. Metro are în plan în 2022 să investească într-o centrală fotovoltaică de 480 kWh putere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO