ZF Power Summit 2017

​Paul Pop, director general Rottco Consult: „Legea stocurilor strategice funcţionează elegant în comunitatea europeană. În România este o struţo-cămilă pe care nimeni nu o înţelege”

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 feb 2017 Autor: Roana Rotaru

Paul Pop, director general Rottco Consult consideră că unul dintre motivele pentru care preţul carburanţilor este mai mare faţă de anii precedenţi este din cauză că legea stocurilor strategice nu încurajează intrarea pe piaţa a unor noi jucători. 

„În cazul nostru preţurile în România sunt CIF plus. Mult. Şi atunci zici:„Domnule, ok, atunci să vină alţi jucători că e loc, şi când te uiţi la piaţă te întrebi de ce nu este loc? Dacă te uiţi la legislaţia din România în 2013 a intrat o lege referitoare la stocurile strategice care în comunitate europeană funcţionează elegant, însă în România este o struţo-cămilă pe care nimeni nu o întelege. Nimeni nu verifică dacă e realizabilă. Şapte milioane tone consumă România dintr-un stoc strategic de 20 milioane tone, şi atunci vă intreb: Unde este marfa fizică? Cine a plătit pentru ea şi ce face cu ea? Este  o  limită total nerezonabilă de la care tu trebuie să faci storcuri strategice.  Cine vrea să intre pe piaţă din fiecare tona de produs importat, 300 de kilograme trebuie să facă o rezervă. E ceva primitiv”, a spus Paul Pop în cadrul ZF Power Summit 2017.

Directorul general al Rottco Consult spune că atunci când preţul carburanţilor este mai mare decâ ar trebui să fie, cauzele ar putea fi: o lipsă de produse, jucătorii de pe piaţă nu vor să vândă, există un singur jucător pe piaţa care vinde la ce preţ doreşte sau costurile de producţie sunt necompetitive.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
refuz
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide