Energie

Pauza de şase săptămâni a rafinăriei Petrobrazi afectectează rezultatele Petrom: Afaceri şi profit net în creştere cu numai 6% când barilul s-a scumpit cu 41%. Compania a ratat profituri de 260 milioane de lei din cauza opririi rafinăriei

Pauza de şase săptămâni a rafinăriei Petrobrazi...

Autor: Roxana Petrescu

02.08.2018, 08:24 1085
OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat prima jumătate a anului cu o cifră de afaceri de 9,8 miliarde de lei, cu 6% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 1,28 de miliarde de lei, aproape similar cu cel din primul semestru din 2017.

"În primele şase luni ale anului 2018, impactul pozitiv datorat îmbunătăţirii preţurilor mărfurilor tranzacţionate a fost parţial contrabalansat de efectele reviziei generale planificate a rafinăriei, care s-a încadrat în timp şi buget.

Revizia de şase săptămâni a rafinăriei a afectat rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale al Donwstream Oil (segmentul de rafinare şi marketing) cu 150 de milioane de lei. În plus, revizia generală a condus la profituri nerealizate de 260 de milioane de lei la nivel de grup, care sunt eliminate în linia consolidare. Acest efect va fi reversat până la finalul anului în curs", au precizat reprezentanţii OMV Petrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO