Energie

Petrolişti vs. soluţii alternative: Cum vom circula peste 10 ani? Aflaţi răspunsul la ZF Power Summit ’18

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în perioada 19-20 februarie în Bucureşti

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în perioada 19-20 februarie în Bucureşti

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2018, 00:05 511

Mobilitate electrică, gaz natural comprimat, hidrogen, car sharing, toate sunt soluţii de mo­bilitate care ar putea schim­ba pe termen lung felul cum circulăm.

Franţa a anunţat anul trecut că plănuieşte să interzică maşi­nile pe benzină sau diesel până în 2040, Germania este şi mai grăbită, având un obiec­tiv similar până în 2030, iar Olanda şi Norvegia şi-au pro­pus această ţintă pentru 2025.

Deşi în Româ­nia poseso­rii de ma­şini care folo­sesc alţi combus­tibili în afa­ră de cei tradiţionali re­pre­zintă un club exclusivist, tendinţele europene vor modela şi piaţa locală.

La început de an, Ziarul Finan­ciar lansează o nouă rundă de dezbateri pe teme energetice, mixul de soluţii care vor schim­ba felul în care ajungem din punc­tul A în punctul B fiind doar una dintre teme.

Cum se raportează marile com­pa­nii petroliere la noile soluţii de mo­bilitate? La ce cotă de piaţă ar pu­tea ajunge elec­tricitatea şi ga­zul natural com­primat, de exem­plu, în mixul care alimentează trans­por­tul? Au ne­voie noile soluţii de mobilita­te de un cadru de spri­jin? Care sunt obstacolele pen­tru dezvoltarea acestui sec­tor? Revine benzina la putere? Dacă da, ce înseamnă acest lucru pen­tru industria de rafi­nare? Cât va costa plinul de energie pentru maşina electrică?

La început de 2018, ZF se pozi­ţionează din nou în avan­garda discuţiilor pe teme energetice, provocându-i pe cei mai importanţi actori dintr-un domeniu de peste 35 de miliarde de euro la proiecţii bine ar­gumentate.

Ringul dezbaterilor? Cea de-a şaptea ediţie a ZF Power Summit, un eveniment care anual reuşeşte să se impună pe scena proiectelor de profil prin calitatea invitaţilor, dar mai ales prin apetitul pentru noutate.

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în perioada 19-20 februarie în Bucureşti. Aflaţi mai multe detalii pe www.zf.ro/conferinte.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO