Energie

Petroliştii ruşi vor pierde miliarde de dolari din cauza schimbării regulilor privind combustibilii pentru vapoare

Petroliştii ruşi vor pierde miliarde de dolari din...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.10.2018, 00:00 609

Rusia va suferi cele mai mari pierderi de venituri din cauza normelor care cer din 2020 combustibili mai curaţi în transportul naval.

Aceasta deoarece cel mai mare exportator mondial de petrol rezidual sulfuros, combustibilul care dă energie navelor maritime şi fluviale nu pare pregătit pentru schimbare, scrie Bloomberg.

Rafinării din întreaga lume se pregătesc de o schimbare care apare o dată într-o generaţie, menită să reducă poluarea cauzată de vapoare.

În timp ce rafinăriile din Europa şi de pe coastele Golfului Mexic par a fi bine poziţionate pentru a face pasul spre o producţie cu un procent mai mic de sulfuri, companiile ruseşti au făcut prea puţin pentru a se pregăti.

„Sectorul petrolier al Rusiei pare să se situeze printre marii pierzători din punct de vedere financiar“, a declarat Alexander Scerbakov, analist la IHS Markit.

„Nu există nici o şansă ca ei să fie 100% pregătiţi atunci când noile reguli vor fi lansate, astfel încât combustibilul petrolier bogat în sulf din Rusia se va vinde cu un discount sporit“, a spus el.

În 2020, veniturile pierdute ar putea ajunge la 3,5 miliarde dolari, potrivit Wood & Co Financial Services, o bancă de investiţii axată pe Europa emergentă.

Aceasta reprezintă mai mult de o treime din veniturile de

aproximativ 9 miliarde de dolari pe care furnizorii ruşi le-au obţinut din exporturile de combustibili anul trecut, potrivit calculelor Bloomberg bazate pe date vamale ruseşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO