Energie

Petrolul a atins luni maximul acestui an, la aproape 64 de dolari/baril

Petrolul a atins luni maximul acestui an, la aproape 64...

Autor: Mediafax

04.02.2019, 13:31 51

Petrolul a atins luni maximul acestui an, la aproape 64 de dolari/baril, pe fondul reducerilor practicate de OPEC, al sancţiunilor americane aplicate Venezuelei şi al previziunilor de reducere a cererii şi încetinirrea creşterii economice mondială, informează Reuters.

Preţul petrolului Brent a atins 63,63 dolari/baril, cel mai mare din 7 decemnrie. Petrolul american a atins 55,75 dolari/baril.

Conform Reuters, livrările OPEC au înregistrat în ianuarie cea mai importantă scădere din ultimii doi ani, iar Rusia, care nu este membră a organziaţiei, a redus, de asemenea, cantităţile furnizate.

Sancţiunile impuse Venezuelei de către SUA vor limita tranzacţiile în aceeaşi măsură cu cele aplicate anul trecut Iranului, spune analiştii.

Spre deosebire de OPEC, Statele Unite îşi sporesc livrările de petrol, dat cele mai recente informaţii arată o reducere a numărului sondelor în exploatare la cel mai mic număr din ultimele opt luni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO