Energie

Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy România: Producţia de energie este un business şi reprezintă o mare şansă pentru România. Trebuie să accesăm fonduri europene şi să folosim banii pentru a dezvolta zona de hidrogen din România

ZF Power Summit 2021

Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.02.2021, 13:02 248

Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy România, a spus că România trebuie să atragă fonduri europene pentru a dezvolta industria energetică a ţării.

„Producţia de energie este un business şi reprezintă o mare şansă pentru România. Avem resurse, avem cunoştinţe. De ce să nu folosim resursele pentru a exporta? Pentru export ne uităm către fondurile de dezvoltare şi modernizare, unde hidrogenul ocupă un loc important. Trebui să accesăm fodnurile europene şi să folosim aceşti bani pentru a dezvolta zona de hidrogen din România”, a spus Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy România în cadrul videoconferinţei ZF Power Summit 2021.

 

Alte declaraţii:

Această tranziţie are două puncte esnţiale pentru România, şi anume tarnziţia justă dintre cărbune pe gaz, care va deschide şi uşa pentru hidrogen.

Trebui să accesăm aceşti bani şi să îi folosim pentru a dezvolta zona de hidrogen din România. Suntem în faţa unei tehnologii noi, iar utilizarea hidrogenului pe traseul vechi nu mai poate avea loc ca acum 10 ani.

Hidrogenul poate fi o resursă de stocare a energiei, cred că sunt 3-4 ţări care dezvoltă anumite proiecte în această zonă. Partea de stocare pe termen lung este importantă – preţul pe investiţie va scădea pe măsură ce vor creşte volumele.

Hidrogenul poate fi mixat în toate verticalele de transport de gaze naturale şi poate fi utilizat – în prezent este utilizat în proporţie de 10%, iar viitorul poate însemna 50% din sistmul de transport de gaz.

Avem produse dedicate, tehnologia nu mai este la stadiul de inovaţie şi proiecte pilot, acum este matură. Este şi o competiţie între anumiţi producători.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO