Energie

Piaţa concurenţială a energiei se schimbă sub impactul migraţiei clienţilor de la un furnizor la altul. Cine a câştigat şi cine a pierdut?

Piaţa concurenţială a energiei se schimbă sub...

Autor: Roxana Petrescu

23.10.2018, 17:55 471

♦ Clasamentul celor mai mari furnizori de energie din România arată mult diferit după primele şapte luni din acest an comparativ cu 2017, liberalizarea pieţei pentru consumatorii casnici fiind cel mai important motor al schimbării ♦ În timp ce unele companii au reşit să-şi majoreze vânzările în volume cu peste 30%, pe altele concurenţa le „sugrumă“ ♦ Dar în timp ce unu din cinci clienţi casnici a devenit „concurenţial“, preţul energiei a atins maximul anului, lucru care se va vedea în facturi.

Cele mai recente date publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că după primele şapte luni ale anului piaţa concurenţială a energiei, adică acel segment unde consumatorii îşi aleg singuri furnizorul preferat, a ajuns la o pondere de 70% din totalul consumului de electricitate, faţă de nivelul de 65% din perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO