Energie

Pieţele energetice fac istorie: Benzina premium a spart pragul de 8 lei pe litru. Barilul de petrol merge spre 130 de dolari. Gazul a deschis ziua de tranzacţionare de la Viena la aproape 3.500 $/mia de metri cubi

Pieţele energetice fac istorie: Benzina premium a spart...

Autor: Roxana Petrescu

07.03.2022, 12:00 1727

Preţul pentru un litru de benzină premium a spart azi pragul de 8 lei pe litru, după cum arată datele centralizate de platforma Gazonline.ro, dar şi cele de pe Monitorul Preţurilor, aplicaţie găzduită de Consiliul Concurenţei.

Spre exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol Otopeni se poate achiziţiona azi cu 8.08 lei, în timp ce benzina standard are un preţ de 7,45 lei pe litru. Creşterea preţurilor vine în contextul în care azi barilul de petrol se duce spre nivelul de 130 de dolari.

Mai departe, gazul natural a deschis şedinţa de tranzacţionare pentru ziua de mâine la uluitorul nivel de 288 euro pe MWh, ceea ce înseamnă circa 3.500 de dolari pe mia de metri cubi.

 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO