Energie

PPC, cea mai mare companie de electricitate din Grecia, a început discuţiile exclusive cu Enel pentru preluarea activelor din România. Enel a pus la vânzare active de 21 mld. euro pentru a-şi reduce datoriile

PPC, cea mai mare companie de electricitate din Grecia, a...

Autor: Ştefan Stan

15.12.2022, 10:11 623

Cea mai mare companie de electricitate din Grecia, Public Power Corp (PPC), a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel pentru posibila achiziţie a activelor sale din România, a anunţat miercuri PPC, scrie Reuters. 

Pe parcursul discuţiilor exclusive, până la sfârşitul lunii ianuarie anul viitor, PPC va efectua un audit financiar al activelor, a precizat PPC într-un comunicat.

După finalizarea auditului, consiliul de administraţie al PPC va decide dacă compania de utilităţi va înainta o ofertă către Enel.

PPC a analizat o selecţie de potenţiale achiziţii în România şi Bulgaria, ca parte a eforturilor sale de a se extinde în străinătate.

Enel a declarat luna trecută că plănuieşte vânzări de active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoriile, cea mai mare parte a planului de cesiune urmând să fie realizată până la sfârşitul anului viitor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO