Energie

Premieră: Giganţii Audi şi E.ON au pus în funcţiune cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa

Premieră: Giganţii Audi şi E.ON au pus în funcţiune cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa

Autor: Robert Manea

07.10.2020, 17:33 573

Gigantul auto Audi împreună cu grupul german E.ON au pus în funcţiune, miercuri,  cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa, potrivit unui comunicat de presă.

Sistemul presupune instalarea a 35.000 de module solare pe centrele logistice Audi din Gyor şi Ungaria, pe o suprafaţă totală de aproximativ 160.000 de metri pătraţi.

„Împreună cu E.ON, Audi a construit un parc solar pe acoperişurile a două centre logistice la sediul său din Győr – Ungaria, pe o suprafaţă de aproximativ 160.000 de metri pătraţi. Cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa, cu o putere maximă de 12 megawaţi, situat în sediul fabricii Audi Ungaria, a fost pus în funcţiune oficial miercuri.

Karsten Wildberger, membru al consiliului de administraţie al E.ON, a declarat: „Acest proiect reprezintă în multe moduri ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini ţinta de a fi neutri din punct de vedere al carbonului până în 2050. Pentru a face acest lucru, trebuie să reconstruim sistemele energetice din zonele urbane şi din industrie şi să le orientăm către sisteme neutre în materie de CO2. Consider că proiectul realizat împreună cu partenerul nostru Audi este un pas important în demersul nostru de a crea lumea energiei durabile de mâine şi sper că va fi urmat de alte proiecte de acest fel.”„Împreună cu E.ON, Audi a construit un parc solar pe acoperişurile a două centre logistice la sediul său din Győr – Ungaria, pe o suprafaţă de aproximativ 160.000 de metri pătraţi. Cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiş din Europa, cu o putere maximă de 12 megawaţi, situat în sediul fabricii Audi Ungaria, a fost pus în funcţiune oficial miercuri.

„Obiectivul nostru este clar: până în 2025, toate sediile Audi ar trebui să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2”, spune Peter Kössler, membru al Consiliului de administraţie al Audi Production. „Prin transformarea fabricilor noastre în producător de energii regenerabile, aducem o contribuţie importantă la protecţia climei.”

Într-un proiect comun cu E.ON Ungaria, Audi a pus la dispoziţie zona de acoperiş a celor două centre logistice, fiecare cu o dimensiune de aproximativ 80.000 de metri pătraţi, pentru construcţia parcului de energie solară. E.ON a instalat cele 35.000 de module solare care acum au devenit operaţionale. Parcul solar va furniza anual peste 9,5 gigawatti oră (GWh) de energie regenerabilă. Acest lucru este suficient pentru a acoperi necesarul de energie electrică pentru circa 5.000 de gospodării în fiecare an şi va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 6.000 de tone.”

 
 
 
 
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO