Energie

Premierul Ciucă, reacţie după isteria de miercuri seara şi creşterea preţurilor la carburanţi: Nu permit nimănui să profite de situaţie

Premierul Ciucă, reacţie după isteria de miercuri...

Autor: Andreea Tobias

10.03.2022, 11:17 70

Premierul Nicolae Ciucă spune, după creşterea preţurilor la carburanţi, că nu va permite nimănui să profite de situaţie pentru ca, din lăcomie, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa românilor. Urmează sancţiuni „drastice”.

Ciucă a afirmat că a activat încă de miercuri instituţiile de control după creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi şi a convocat o şedinţă în care să fie gestionate măsurile.

„Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor”, a afirmat Ciucă.

Potrivit premierului, instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea.

„ANAF, ANPC, Consiliul Concurenţei au demarat investigaţiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale abuzive, care nu au nici o justificare reală economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi sancţiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici şi va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetăţenii şi mediul de afaceri. Atrag atenţia că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale ţării va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită prin intervenţia statului român”, adaugă Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ameninţat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat preţul. El spunea că este vorba de speculaţii, care trebuie pedepsite.

Virgil Popescu spunea că nu au fost justificate cozile apărute miercuri la benzinării. „Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla preţul”, a spus Popescu. El susţinea că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină şi motorină.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO