Energie

Preşedintele Klaus Iohannis: Dependenţa de gazul rusesc trebuie terminată, trebuie să insistăm mai mult pe surse energetice alternative

Preşedintele Klaus Iohannis: Dependenţa de gazul rusesc...

Autor: Ramona Cornea

03.03.2022, 11:41 201

Dependenţa ţărilor membre UE de gazul rusesc trebuie terminată, iar statele trebuie să insiste mai mult pe surse energetice alternative, a spus preşedintele Klaus Iohannis în o declaraţie de presă cu ocazia vizitei preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bucureşti.

”Este nevoie de o abordare pe termen scurt pentru a aborda aprovizionarea cu energie a tuturor statelor membre ale UE, este nevoie de o abordare pe termen mediu pentru a avea energie suficientă în aşa fel încât preţurile să nu explodeze şi să nu fie sufocată economia europeană, trebuie să avem grijă ca aceste preţuri să nu sufoce economia românească. Avem nevoie de o abordare pe termen lung. Este clar că dependenţa UE de gazul rusesc trebuie terminată, este nevoie să insistăm mai mult pe surse energetice alternative”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a mai spus că România va accesa fonduri europene pentru a gestiona mai bine fluxul de refugiaţi ucraineni în ţară.

”Am discutat intensificarea sprijinului mai ales umanitar către Ucraina. Vreau să îi mulţumesc preşedintei Comisiei Europene pentru susţinerea acordată pentru înfiinţarea pe teritoriul României a unei facilităţi logistice, un hub umanitar, un centru care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în ajutorul umanitar către Ucraina. Lucrăm pentru operaţionalizarea cât mai rapidă a acestui centru.  România intenţionează să acceseze în perioada următoare fondurile disponibile la nivel european pentru a gestiona cât mai bine fluxurile de refugiaţi din Ucraina, respectiv fondul pentru azil, migraţie şi integrare şi fondul pentru gestionarea frontierelor şi viză”, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO