Energie

Preţul gazelor pentru populaţie nu se modifică 9 luni; creşte cu 30% pentru alţi consumatori

Preţul gazelor pentru populaţie nu se modifică 9 luni; creşte cu 30% pentru alţi consumatori

Autor: Carol Dan

16.06.2011, 14:12 585

Preţul gazelor naturale livrate populaţiei şi unor instituţiipublice, precum şcoli sau spitale, va râmâne nemodificat până lafinele lunii martie 2012, în timp ce consumatorii industriali, caproducătorii de energie eledtrică sau combinatele chimice şisiderurgice, vor plăti cu până la 30% mai mult.

"Pentru consumatorii casnici este avută în vedere menţinereapreţului gazelor. Pentru sectorul industrial preţul va creşte cupână la 30%, până în martie 2012, în două tranşe", au declarat joiagenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Potrivit surselor, prima etapă de majorare a preţului gazelorpentru sectorul industrial ar putea fi aplicată mai devreme de olună şi presupune creşterea preţului cu aproximativ 10%.

Decizia de creare a două coşuri de consum a fost luată joi înGuvern, care a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care modificăLegea gazelor.

Ordonanţa intră în vigoare la 1 iulie şi prevede că un coş deconsum va fi aplicat consumatorilor cansici şi producătorilor deenergie termică, iar al doilea coş vizează consumatoriiindustriali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO