Energie

Preţul petrolului a crescut la peste 56 de dolari pe fondul reducerii exporturilor Arabiei Saudite

Preţul petrolului a crescut la peste 56 de dolari pe...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

10.10.2017, 16:41 1122

Arabia Saudită a redus distribuţiile zilnice cu 560.000 de barili, potrivit unei înţelegeri la nivelul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

„Preţurile au crescut în urma ştirii potrivit căreia Arabia Saudită intenţionează să reducă transporturile de petrol către clienţi, în noiembrie”, a spus Carsten Fritsch, analist la Commerzbank, în Frankfurt.

Ţiţeiul crud Brent LCOc1 a crescut cu 52 de cenţi, la 56,31 de dolari pe baril, iar ţiţeiul crud din Statele Unite s-a majorat cu 63 de cenţi, la 50,21 dolari.

Secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, a solicitat producătorilor de şisturi bituminoase din Statele Unite să ajute la reducerea producţiei de petrol, avertizând că anul viitor ar putea fi necesar să fie adoptate măsuri extraordinare pentru a sprijini echilibrul pieţei pe termen mediu şi lung.

OPEC este încrezătoare că piaţa se echilibrează rapid, sprijinită de reducerea producţiei şi de cererea mai mare decât cea aşteptată.

OPEC, Rusia şi alţi producători care nu fac parte din organizaţie reduc producţia zilnică de petrol cu aproape 1,8 milioane de barili, până în martie 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO