Energie

Preţul petrolului a scăzut sub 47 de dolari barilul. Cea mai influentă bancă americană avertizează: Aurul negru s-ar putea prăbuşi aproape de 40 de dolari

Preţul petrolului a scăzut sub 47 de dolari barilul....

Autor: Ştefan Stan

01.11.2016, 09:55 603

Indicele materiilor prime calculat de Bloomberg a crescut cu 0,4%, după ce a încheiat ultima sesiune la cel mai scăzut nivel din 27 septembrie, scrie Bloomberg.

Preţul petrolului a urcat cu 0,2% în New York, la 46,95 dolari barilul, după ce a scăzut cu 3,8% luni. Preţul petrolului a început să scadă de la maximul ultimelor luni după ce membrii OPEC au încheiat două zile de discuţii sâmbătă fără să stabilească nişte cote oficiale individuale pentru fiecare ţară de plafonare sau îngheţare a producţiei de petrol.

Goldman Sachs susţine că este din ce în ce mai puţin probabil ca un acord să fie semnat de Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol luna aceasta, iar că eşecul de a ajunge la o înţelegere va prăbuşi preţul petrolului aproape de 40 de dolari barilul.

Cuprul a avansat la maximul ultimelor trei luni în Londra, în timp ce aluminiul a avut cel mai nivel de închidere din iunie anul trecut, după datele extrem de bune legate de producţia din China, cel mai mare consummator de metale industriale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO