Energie

Preţul petrolului trece iar pe creştere: Arabia Saudită anunţă că va reduce producţia cu un milion de barili dacă cererea rămâne scăzută

Preţul petrolului trece iar pe creştere: Arabia...

Autor: Alex Ciutacu

12.11.2018, 14:22 29484

Preţul petrolului a crescut cu peste 1% luni, înregistrând cea mai mare creştere din ultima lună, după ce Arabia Saudită a anunţat că OPEC şi partenerii observă o scădere a cererii şi propune o reducere a producţiei cu un milion de barili pe zi, potrivit CNBC.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a anunţat duminică o reducere a distribuţiei cu circa jumătate de milion de barili pe zi în decembrie, pe fondul unei cereri mai scăzute din motive sezoniere.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 0,92 dolari astăzi, la 71,10 dolari per baril, în timp ce preţul WTI a crescut cu 0,5 dolari la circa 60,69 dolari per baril.

Khalid al-Falih, ministrul energiei din Arabia Saudită, a anunţat astăzi că OPEC şi partenerii au ajuns la un consens – în urma unei analize tehnice – potrivit căruia trebuie să reducă anul viitor rezervele de petrol cu circa 1 milion de barili pe zi începând cu luna octombrie pentru a evita o ofertă prea ridicată.

„Bilanţurile pentru 2019 ne arată, în special în prima parte a anului, că va exista un surplus semnificativ la nivel globl”, spune Olivier Jakob, analist în cadrul Petromatrix.

Organizaţiie Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi Agenţia Internaţională pentru Energie îşi vor lansa săptămâna această rapoartele cu privire la perspectivele pieţei pentru anul următor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO