Energie

În prima ieşire publică, noul şef al Petrom, companie care vede prima cum merge consumul, vine cu cea mai proastă veste: Vedem încetinirea ritmului de creştere economică şi ne aşteptăm la continuarea declinului în a doua parte a anului

În prima ieşire publică, noul şef al Petrom, companie...

Autor: Roxana Petrescu

02.08.2018, 11:28 2137

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom, se aşteaptă la scăderea ritmului de creştere economică în a doua parte a anului, acesta fiind unul dintre mesajele transmise în prima ieşire publică de la preluarea mandatului.

"Romania s-a bucurat de o creştere frumoasă a PIB-ului, dar vedem încetinirea ritmului şi ne asteptam la un declin în a doua parte a anului", a precizat Verchere.

OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat prima jumătate a anului cu o cifră de afaceri de 9,8 miliarde de lei, cu 6% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 1,28 de miliarde de lei, aproape similar cu cel din primul semestru din 2017.

"În primele şase luni ale anului 2018, impactul pozitiv datorat îmbunătăţirii preţurilor mărfurilor tranzacţionate a fost parţial contrabalansat de efectele reviziei generale planificate a rafinăriei, care s-a încadrat în timp şi buget.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO