Energie

Primăria Capitalei va demara un program propriu de reabilitare termică a blocurilor. Primăria va suporta 80% din costuri

Primăria Capitalei va demara un program propriu de...

Autor: Nicolae Oprea

28.03.2018, 16:08 385

Potrivit proiectului de reabilitare termică votat, miercuri, de CGMB, Primăria Capitalei va suporta 80% din costurile lucrărilor, iar asociaţiile de proprietari vor acoperi diferenţa de 20%.

Potrivit prmarului general, Gabriela Firea, până în prezent au făcut solicitări de înscriere în acest program 200 blocuri din sectorul 3, 150 de blocuri din Sectorul 4 şi aproximativ 200 de blocuri din sectorul 6.

„Am realizat mai multe studii şi m-am întâlnit cu mai mulţi cetăţeni care s-au plâns că reabilitarea termică merge foarte greu în unele sectoare. Primăria se va implica şi va suporta 80 la sută din costuri, restul fiind acoperit de asociaţiile de locatari”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea în timpul şedinţei CGMB de miercuri.

Potrivit proiectului de hotărâre, în acest program, care se va desfăşura annual, vor intra doar blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, care nu au mai beneficiat de fonduri publice pentru reabilitare termică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO