Energie

Primul efect după ce deputaţii au adoptat legea offshore: OMV amână pentru anul viitor luarea deciziei privind gazul din Marea Neagră: Suntem foarte preocupaţi de faptul că sunt restricţii la vânzarea gazului

Primul efect după ce deputaţii au adoptat legea...

Autor: Roxana Petrescu

25.10.2018, 11:32 578

Austriecii de la OMV, acţionarul majoritar al Petrom, au anunţat că vor amâna pentru anul viitor luarea deciziei privind investiţiile din Marea Neagră, în contextul în care decizia finală de investiţii era aşteptată pentru finalul acestui an. Ieri, deputaţii au adoptat legea offshore, documentul fiind trimis spre promulgare.

“Guvernului i-a luat prea mult să pună la punct un cadru legal. Nu mai putem lua o decizie de investiţii în trimestrul acesta, aşa cum ne planificasem”, a declarat Rainer Seele, CEO-ul OMV, citat de Reuters.

Printre prevederile legii este şi obligaţia producătorilor de a vinde 50% din cantităţile extrase din Marea Neagră pe piaţa locală, lucru care nu pare a fi pe placut austriecilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO