Energie

Primul pas în spate de la OUG 114? Ministerul Energiei: Minerii au început să reia munca. Ne vom strădui să eliminăm taxa de 2% pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune, că sunt destul de împovărate şi aşa

Primul pas în spate de la OUG 114? Ministerul Energiei:...

Autor: Roxana Petrescu

17.01.2019, 17:14 659

Ministerul Energiei anunţă că a ajuns la un accord cu minerii de la Complexul Energetic (CE) Oltenia şi că aceşti asunt de acord să revină în mină după ce în noaptea trecută un grup al centralei de la Rovinari, parte a CE Oltenia, s-a oprit pentru că a rămas fără stocuri.

“Astfel, carierele în care activitatea se pregăteşte să reînceapă sunt: Roşia, Tismana, Jilţ Nord, Jilţ Sud, Lupoaia şi Husnicioara”, a precizat Ministerul Energiei.

În cursul acestei zile a avut loc o întâlnire între ministrul energiei, Anton Anton, şi reprezentanţi ai CE Oltenia, la Târgu-Jiu, pentru a găsi soluţii pentru oprirea grevei izbucnite la finalul săptămânii trecute.

În cadrul unei conferinţe de presă, la finalul discuţiilor, ministrul a precizat că încearcă să găsească modalităţi prin care companiile de energie pe cărbune să fie scutite de plata taxei de 2% pe afaceri introdusă anul trecut de guvernul PSD pentru toţi posesorii de licenţe de energie şi gaze.

“Taxa de 2% pe cifra de afaceri ne vom strădui să o eliminăm pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune că sunt destul de împovărate şi aşa”, a zis Anton Anton.

După ultima rectificare din 24 octombrie 2018, Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbuni din România, va termina 2018 cu o pierdere de 975,4 milioane de lei la venituri totale de 4,22 de miliarde de lei. Compania avea la jumătatea lui 2018 13.200 de angajaţi.

Practic, din nimic, CE Oltenia ar trebui să scoată 85 de milioane de lei pentru a plăti taxa impusă de guvern.

Statul român controlează CE Oltenia prin Ministerul Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO