Energie

Producătorul american de echipamente petroliere Cameron România şi-a dublat profitul în 2018, ajungând la 255 mil. lei. Cu acest rezultat, firma se află în top 30 companii cu cele mai mari profituri din 2018

Producătorul american de echipamente petroliere Cameron...

Autor: Mircea Nica

23.07.2019, 07:25 2145

Cameron România, care produce echipamente pen­tru industria petrolieră, a înregistrat o creştere a pro­fitului net de 128% în 2018, la 255 de milioane de lei, arată datele de la mfinante.ro, respectiv o marjă netă de 20%.

Cameron face parte din grupul american Schlum­ber­ger, una din cele mai mari companii de servicii petroliere din lume, care deţine o fabrică la Ploieşti construită de la zero în urma unei investiţii de 80 de milioane de euro. Întreaga producţie este destinată exportului, printre clienţi fiind giganţi internaţionali din industria petrolieră precum ExxonMobil sau BP.

În 2018, Cameron a fost al treilea cel mai mare exportator din judeţul Prahova după rafinăria Petrotel-Lukoil şi una dintre fabricile de componente auto ale grupului japonez Yazaki.

Producătorul este unul dintre jucătorii din industrie cu marje importante de profit în România, iar cel mai important rezultat net a fost atins în 2015 când câştigul a urcat la 332 mil. lei, arată datele analizate de ZF.

Cifra de afaceri a companiei pentru anul 2018 este de 1,23 mld. lei, în creştere cu 15% faţă de 2017. Pe piaţa echipamentelor pentru industria petrolieră Cameron concurează cu Eaton Electro Producţie, Siemens sau Schneider Electric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO