Energie

Profitul net al Electrica scade cu circa 28% în primul trimestru, pe fondul creşterii costurilor cu energia. Beneficiile angajaţilor totuşi cresc

Profitul net al Electrica scade cu circa 28% în primul...

Autor: Roxana Petrescu

14.05.2021, 09:15 314

Electrica, cel mai mare jucător din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie, a terminat primele trei luni ale anului cu un profit net de 57,9 milioane de lei, în scădere cu 27,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

“Profitul operaţional înregistrat în T12021 este de 77,7mil. lei, acesta înregistrând o reducere de 22,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când grupul a înregistrat un profit operaţional de 100mil.lei, în principal ca urmare a majorării preţurilor de achiziţie a energiei electrice pe segmentul de furnizarea energiei electrice, în urma liberalizării complete a pieţei de energie electrică, dar şi a efectului nerecurent din 2020 constând în recuperarea diferenţelor de costuri de achiziţie a energiei electrice pe segmentul reglementat de furnizare din perioadele anterioare”, se arată în raportul trimestrial al grupului Electrica.

Perioada a fost marcată de o creştere uşoară a veniturilor, de numai 2,3% până la 1,69 miliarde de lei, dar şi de o creştere cu aproape 10% a costurilor cu cantităţile de energie şi gaze naturale achiziţionate.

“În T12021, grupul a furnizat către aproximativ 3,6mil. locuri de consum (atât în regim de serviciu universal şi ultimă instanţă, cât şi de pe piaţă concurenţială) 2,4TWh de energie electrică, reprezentând o reducerede 2% faţă de perioada similară a anului anterior.”

În ciuda rezultatelor în scădere, angajaţii au fost plătiţi mai bine în această perioadă, beneficiile fiind în creştere cu 5% faţă de primele trei luni ale a anului trecut, până la 186,4 mil. lei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO