Energie

Profitul operaţional al CEZ în România a scăzut cu 6,3% în primele nouă luni, la 109 milioane euro

Profitul operaţional al CEZ în România a scăzut cu...

Autor: Florentina Dragu

12.11.2014, 14:34 139

Grupul ceh deţine în România parcurile Fântânele (cu o capacitate instalată de 347,5 MW), Cogealac (252,5 MW), precum şi o serie de micro hidrocentrale, cu o capacitate totală de 18 MW.

În luna aprilie, grupul anunţat că este dispus să vândă cele două parcuri eoliene din Dobrogea, dacă va primi o ofertă bună pentru acestea. Ulterior, în septembrie, directorul general al CEZ în România, Martin Zmelik, declara pentru MEDIAFAX că grupul ar fi abandonat planurile de vânzare.

Pe segmentul de producţie şi trading, CEZ a raportat un profit în România înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 1 miliard de coroane (36,35 milioane euro) în primele nouă luni, la jumătate comparativ cu un profit de 2 miliarde de coroane în aceeaşi perioadă anul trecut.

Suspendarea alocării unor certificate verzi pentru parcul eolian Fântânele Vest a avut un impact negativ de 800 de milioane de coroane (29,1 milioane de euro), iar preţurile mai mici ale certificatelor verzi au afectat rezultatul cu 200 de milioane de coroane (7,3 milioane de euro), se arată într-un raport al grupului ceh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO