Energie

Putin dă ultimatum: Rusia a închis robientul de gaz către Polonia

Putin dă ultimatum: Rusia a închis robientul de gaz...

Autor: Mediafax

26.04.2022, 18:39 3318

Livrările de gaz din Rusia către Polonia au fost oprite, marţi, iar ministerul pentru climă a alcătuit o echipă de criză, informează site-ului polonez Onet.pl, citat de businessinsider.com.pl..

„Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta reprezintă îndeplinirea ultimatumului cu care a ameninţat recent Vladimir Putin. Comunicatele oficiale pe această temă sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.)", potrivit businessinsider.com.pl.

„Informaţia mai întâi despre o reducere semnificativă a transportului de gaze şi apoi despre suspendarea acestuia marţi a fost confirmată neoficial de Onet atât unor surse guvernamentale, cât şi Companiei poloneze de petrol şi gaze (PGNiG). Ruşii nu au informat partea poloneză cu privire la motivele suspendării livrărilor”, a raportat Onet.

Business Insider din Polonia a transmis o întrebare oficială pe această temă atât către PGNiG, cât şi către Gaz-System, dar încă nu a primit răspuns.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO