Energie

Rafinăria Petrobrazi a finalizat o investiţie de 3 mil.euro pentru producerea unui nou tip de combustibil maritim, livrat anterior din import

Rafinăria Petrobrazi a finalizat o investiţie de 3...

Autor: Roxana Rosu

14.02.2020, 13:47 351

Rafinăria Petrobrazi, deţinută de OMV Petrom, a finalizat o investiţie de 3 milioane euro în instalaţii logistice care îi permit producerea unui nou combustibil maritim, cu conţinut scăzut de sulf, prima livrare având loc în Portul Constanţa la finele lui 2019.

Anterior, piaţa din România era aprovizionată exclusiv din import.

Combustibilul le permite companiilor de transport maritim să reducă emisiile de sulf şi să respecte regulile Organizaţiei Internaţionale Maritime (IMO) care au intrat în vigoare în 2020. 

Implementarea proiectului a durat aproape doi ani. Până la finalul anului trecut, transportatorii maritimi consumau păcură cu un conţinut de sulf de 3,5%, iar noul combustibil de la Petrobrazi are un conţinut de maximum 0.5% sulf. 

Conform datelor Comisiei Europene, 90% din comerţul extern cu mărfuri al Uniunii Europene este maritim şi peste 400 de milioane de pasageri tranzitează anual, porturile europene.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO