Energie

Rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă după incendiul de luni

Rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate...

Autor: Mediafax

23.08.2016, 11:47 138

Potrivit comunicatului citat, reprezentanţii rafinăriei au pus la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor şi spun că măsurătorile efectuate au arătat că nu sunt probleme legate de o eventuală poluare produsă în urma incendiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear)”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, în acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă.

Totodată, reprezentanţii companiei Rompetrol îşi arată disponibilitatea de a suporta, dacă va fi necesar, costurile de transfer în străinătate în cazul răniţilor.

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, cu arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului, rănit în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Alţi trei răniţi sunt internaţi în continuare în unităţile spitaliceşti din Capitală. Parchetul Curţii de Apel Constanţa a preluat dosarul referitor la incendiului produs luni la rafinăria Petromidia din Năvodari, acuzaţiile fiind de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO