Energie

Rafinăria Petrotel-Lukoil, din nou sub sechestru. Unitatea este oricum oprită pentru revizia periodică

Rafinăria Petrotel-Lukoil, din nou sub sechestru....

Autor: Roxana Petrescu

30.04.2015, 00:05 395
Rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti, unitate con­tro­la­tă de grupul petrolier rusesc Lukoil, s-ar afla din nou sub se­ches­tru.
 
Surse din piaţă afirmă însă că oricum instalaţiile de pe platforma din Ploieşti sunt oprite pentru o revizie tehnică programată. Nici reprezentanţii Lukoil şi nici cei ai ANAF nu au comentat situaţia până la închiderea ediţiei.
 
Unitatea, în care lucrează circa 470 de oameni, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, este a treia cea mai mare rafinărie funcţională din România, cu o capacitate de 2,4 milioane de tone.
 
Unitatea, care din 2008 şi până la finalul anului trecut a strâns pier­deri de 580 de milioane de euro, a fost la finalul anu­lui trecut în mijlocul celui mai mare scandal de spălare de bani şi eva­ziune fiscală din România, în care prejudiciul a fost evaluat la 230 de milioane de euro.
 
În urma izbucnirii acestui scandal, rafinăria şi-a încetat activitatea la începutul lunii octombrie, anul trecut, după sechestrul aplicat pe materii prime şi ţiţei de către organele de urmărire penală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO