Energie

Rafinăriile din Prahova, amendate cu sute de mii de lei de Garda de Mediu

Rafinăriile din Prahova, amendate cu sute de mii de lei...

Autor: Laura Petrescu

25.08.2017, 17:35 273

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului, care au făcut o prezentare a calităţii aerului din judeţul Prahova, Rafinăria Vega din Ploieşti, care deţine autorizaţie integrată de mediu „pentru arderea combustibilului în instalaţii cu o putere nominală mai mare de 50 MW , rafinarea petrolului şi a gazului şi depozite de deşeuri cu o capacitate totală mai mare de 25 000 tone”, a fost controlată de 23 de ori în perioada 2015-august 2017.

Potrivit sursei citate, rafinăria a primit 5 amenzi în valoare de 220.000 lei.

La Rafinăria Petrobrazi, autorizată pentru arderea combustibilului în instalaţii cu o putere nominală mai mare de 50 MW, rafinarea petrolului şi a gazului, au fost efectuate 14 controale, tot în perioada 2015 - august 2017 şi au fost aploicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 230.000 lei.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au mai precizat că la Petrotel Lukoil, rafinărie autorizată pentru activitatea de rafinare a ţiţeiului şi a gazelor, au fost făcute, în aceeaşi perioadă, 12 controale şi au fost aplicate 3 sancţiuni, în valoare de 215.000 lei.

La Rafinăria Steaua Română SA Câmpina, unde activitatea de rafinare este oprită dar autorizată pentru activitatea de colectare şi valorificare uleiuri uzate au fost făcute 13 controale şi aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 150.000 lei.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că aceste amenzi au fost aplicate de Garda de Mediu pentru „nepunerea în conformitate cu reglementările din autorizaţiile emise”, printre nereguli numărându-se, de exemplu, şi depăşiri ale emisiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO