Energie

Cum răspunde OMV la întrebarea ZF privind presupusele presiuni făcute în România asupra companiilor cu capital austriac? Ce costuri are OMV Petrom la export prin lipsa României din Schengen ? Răspuns OMV: Una dintre forţele cheie ale UE este lipsa graniţelor acolo unde este Schengen. Sperăm ca acest lucru li se va întâmpla în curând şi românilor

Cum răspunde OMV la întrebarea ZF privind presupusele...

Autor: Roxana Petrescu

09.12.2022, 15:42 3253

OMV, grupul astriac care deţine pachetul de control din OMV Petrom, le transmite angajaţilor din România şi românilor, în general, că este încrezător că în curând şi România va face parte din Schengen, asta după ce Austria a votat împotrivă invocând tema migraţiei, o temă fără nicio justificare statistică. Declaraţia OMV vine după ce deja marile companii austriece, Erste sau Raiffeisen, au exprimat un punct de vedere în legătură cu situaţia creată de Austria.

“Grupul OMV este format din mai multe naţionalităţi iar succesul OMV Petrom îşi are rădăcinile în cooperarea unică dintre echipele din Bucureşti şi Viena. Orice măsură care facilitează această cooperare, inclusiv o graniţă deschisă, este binevenită. Una dintre forţele cheie ale Uniunii Europene de azi este libertatea de a călători fără graniţe acolo unde spaţiul Schengen deja se aplică. Sperăm ca acest lucru li se va întâmpla în curând şi colegilor noştri şi oamenilor din România şi din alte state candidate”, a răspuns OMV unei solicitări ZF. Întrebările ZF au fost legate de costurile adiţionale pe care chiar OMV Petrom le are anual în calitate de exportator din cauza faptului că România nu este în spaţiul Schengen, de eventualele presiuni făcute asupra companiilor austriece din România, aşa cum au susţinut oficiali de la Viena că ar avea loc, dar şi de corectitudinea deciziei Austriei de a bloca accesul României în spaţiul Schengen.

OMV Petrom produce jumătate din gazul din Roânia, este unicul producător de petrol şi asigură 8% din energie României. Mai mult, compania este liderul pieţei petroliere locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO