Energie

Razvan Copoiu, Signify România: Investiţia în iluminat este cea mai rapidă soluţie pentru a reabilita şi moderniza energetic

ZF Power Summit 2021

Razvan Copoiu, Signify România: Investiţia în iluminat...

Autor: Cristina Bellu

24.02.2021, 16:28 170

Iluminatul este cea mai rapidă investiţie pentru a reabilita şi moderniza energetic.Suntem implicaţi în informarea pieţei şi administreţiei locale şi centrale pentru ce se poate face pe parte de iluminat. Trebuie să încercăm să facem un salt mai rapid către Vest, care a trecut de mult de la partea de iluminat cu led şi se duce către iluminatul smart, a spus Razvan Copoiu, general manager Signify Romania & District South Eastern Europe, prezent în cadrul evenimentului ZF Power Summit 202.

“Este un moment foarte important. Avem Green Deal, avem Planul Naţional de Rezilienţă şi exact în acest moment se fac modificări şi adăugări la legislaţie pentru a aduce toate normele la nivelul anului actual”.

Alte declaraţii:

Pe partea de iluminat, legislaţia privind calitatea luminii este încă la nivel de 2006 în condiţiile în care ledul a apărut în 2008, deci încă nu există legislaţie complete pentru calitatea luminii.

România are în jur de 2 milioane de corpuri de iluminat stradal. Există nişte proiecte de modernizare cu led, dar dacă adunăm toate aceste valori putem să ne gândim până la 700 GWh economisiţi doar pe parte de iluminat public.

Costurile de energie electrică se pot reduce 75 mil. euro annual la nivelul României. sunt sume care contează. În plus, amprenta de carbon se reduce cu 250.000 de tone.

Avem multe activităţi în zona de promovare a iluminatului intelligent. este un moment important în stabilirea direcţiei în ceea ce priveşte zona de iluminat public şi privat.

Trebuie să avem în legilaţie specificaţii pentru un astfel de tip de iluminat, iar administraţiile trebuie să integreze aceste notificări pentru a ajunge la un iluminat de calitate.

Iluminatul cu led, avem 25% din cele 2 milioane de corpruri de iluminat deja modernizate. suntem undeva pe la jumătatea clasamentylui în Europa de Est. dacă vorbim de zona de smart, abia acum apare zona de legislaţie, deci suntem la nivelul zero, iar pentru clădiri, cele private au o evoluţie foarte bună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO