Energie

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, despre refuzul Austriei de a lăsa România în Schengen: Nu cred că modificările Legii Offshore au legătură cu subiectul, dar în situaţia actuală nu mai este nicio şansă de modificare a textului. Şantajul ar fi confirmat

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, despre...

Autor: Roxana Petrescu

08.12.2022, 12:26 879

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, actual membru în consiliul de supraveghere al OMV Petrom, spune într-o opinie publică, postată pe pagina de Facebook, că UE nu poate fi luată ostatică de doi politicieni austrieci (cancelarul şi ministrul de interne) care practică banditismul politic. Nicolescu mai spune că în opinia lui refuzul Austriei privind aderarea României la spaţiul Schengen nu are legătură cu modificarea Legii Offshore. OMV Petrom ar trebui să ia decizia finală de investiţii privind perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, fiind însă anumite aspecte care în opinia companiei ar trebui revizuite. Pe de altă parte, managementul OMV Petrom nu a fost foarte clar până în prezent în legătură cu modificările dorite.

“Nu cred că modificările legii offshore au legătură cu acest subiect şi nici nu au avut vreodată. E hazliu că OMV, Petrom, de fapt, nu mai are nicio şansă să mai obţină vreo modificare suplimentară în situaţia actuală. Dacă austriecii ne voteaza, legea nu va fi modificată pentru că <<şantajul>> ar fi confirmat. Dacă nu ne votează, nu are nimeni curaj să mai schimbe vreo virgulă. Dimpotrivă! Atmosfera generală în legătură cu toate interesele de afaceri ale Austriei în România se va schimba. În altă ordine de idei, avem nevoie de vreo modificare suplimentară la Legea Offshore? În opinia mea, categoric NU. Legea este suficient de bună pentru investitori în forma sa actuală”, a sris Nicolescu pe Facebook. Mai departe, fostul ministru al energiei a mai precizat căaceia din mediul politic care lansează pe surse informaţia cu “şantajul OMV” fac un bun joc de PR mai ales pentru situaţia când nu România nu intră în Schengen, lăsând să se înţeleagă că au apărat gazul poporului.

“Eforturile tuturor acum trebuie însă să fie pentru a intra. Chiar nu mai avem de ce să acceptam vreo umilinţă. Avem dreptate. Cei doi austrieci care practică banditismul politic trebuie să fie convinşi că, în cazul în care îşi vor duce extremismul, populismul şi rasismul până la capăt, vor exista consecinţe pentru ţara lor.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO