Energie

RCS&RDS atacă monopolul italienilor de la Enel în Bucureşti: cât ar costa factura la energie pentru un apartament dacă se schimbă furnizorul

RCS&RDS atacă monopolul italienilor de la Enel în...

Autor: Roxana Petrescu

20.01.2016, 00:08 35825

RCS&RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, încearcă să fisureze monopolul italienilor de la Enel pe piaţa furnizării de energie către clienţii casnici din regiunea Muntenia Sud, lansând primele oferte în acest domeniu.

RCS&RDS promite facturi cu 10% mai mici, potrivit calculelor ZF, în încercarea de a-şi găsi locul într-o zonă cu mai bine de 1,1 milioane de clienţi. Oferta este valabilă însă numai până pe 31 martie, clientul neavând nicio garanţie privind modul în care îi vor varia costurile după acest moment. Mai mult, odată ce un consumator alege să treacă în piaţa liberă a energiei, el nu mai poate reveni la tarifele reglementate de care mai beneficiază până în 2017. RCS&RDS nu precizează ce se întâmplă cu factura după data de 31 martie. Totodată, compania nu include anumite costuri în factură, dar, la fel, nu precizează ce se întâmplă după data de valabilitate a ofertei.

„Alegerea RCS&RDS ca furnizor de energie elec­trică vă permite să aveţi un furnizor unic, atât pentru ser­viciile de televiziune, internet şi telefonie, cât şi pentru furnizarea energiei electrice“, se arată în documentele primite de unii dintre clienţii care au solicitat o ofertă pentru serviciile de cablu livrate de RCS&RDS.

Acesta este cel mai im­portant pas pe care o com­panie din domeniul telecom îl face pe piaţa furnizării de ener­gie electrică, în contextul în care şi ceilalţi operatori şi-au anunţat interesul. RCS&RDS nu este de altfel la pri­mul contact cu piaţa ener­giei electrice, compania fiind deja producător de energie ver­de, având licenţă de furni­za­re şi cochetând chiar cu ideea reali­zării unei companii pa­ra­lele de distribuţie a ener­giei electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO