zf cele mai citite

RCS&RDS atacă monopolul italienilor de la Enel în Bucureşti: cât ar costa factura la energie pentru un apartament dacă se schimbă furnizorul

24 ian 2016 Autor: Roxana Petrescu

RCS&RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, încearcă să fisureze monopolul italienilor de la Enel pe piaţa furnizării de energie către clienţii casnici din regiunea Muntenia Sud, lansând primele oferte în acest domeniu.

RCS&RDS promite facturi cu 10% mai mici, potrivit calculelor ZF, în încercarea de a-şi găsi locul într-o zonă cu mai bine de 1,1 milioane de clienţi. Oferta este valabilă însă numai până pe 31 martie, clientul neavând nicio garanţie privind modul în care îi vor varia costurile după acest moment. Mai mult, odată ce un consumator alege să treacă în piaţa liberă a energiei, el nu mai poate reveni la tarifele reglementate de care mai beneficiază până în 2017. RCS&RDS nu precizează ce se întâmplă cu factura după data de 31 martie. Totodată, compania nu include anumite costuri în factură, dar, la fel, nu precizează ce se întâmplă după data de valabilitate a ofertei.

„Alegerea RCS&RDS ca furnizor de energie elec­trică vă permite să aveţi un furnizor unic, atât pentru ser­viciile de televiziune, internet şi telefonie, cât şi pentru furnizarea energiei electrice“, se arată în documentele primite de unii dintre clienţii care au solicitat o ofertă pentru serviciile de cablu livrate de RCS&RDS.

Acesta este cel mai im­portant pas pe care o com­panie din domeniul telecom îl face pe piaţa furnizării de ener­gie electrică, în contextul în care şi ceilalţi operatori şi-au anunţat interesul. RCS&RDS nu este de altfel la pri­mul contact cu piaţa ener­giei electrice, compania fiind deja producător de energie ver­de, având licenţă de furni­za­re şi cochetând chiar cu ideea reali­zării unei companii pa­ra­lele de distribuţie a ener­giei electrice.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.01.2016

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, energie
, enel
, italieni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide