Energie

Reducerea dependenţei de Rusia: Comisia Europeană vrea investiţii de 300 de miliarde de euro în energie ecologică

Reducerea dependenţei de Rusia: Comisia Europeană vrea...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

18.05.2022, 17:09 325

Comisia Europeană a propus, miercuri, un plan de investiţii în energie ecologică de până la 300 de miliarde de euro până în anul 2030, în cadrul acţiunilor de reducere a dependenţei energetice de Rusia, informează publicaţia Der Spiegel.

"Trebuie să diminuăm cât se poate de rapid dependenţa energetică de Rusia. Mobilizăm în acest scop până la 300 de miliarde de euro", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Planul elaborat de Comisia Europeană va contribui la economisirea de energie şi să diminuarea utilizării combustibililor fosili. Planul planul prevde creşterea ponderii energiilor regenerabile până la 45% până în anul 2030 la nivelul Uniunii Europene, în principal prin instalarea de panouri fotovoltaice şi utilizarea de instalaţii pe bază de hidrogen.

În contextul tensiunilor cu Moscova din cauza intervenţiei militare în Ucraina, Uniunea Europeană a anunţat reducerea treptată a importurilor de energie din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO