Energie

Reduceri masive de personal în energie: Producătorul german RWE renunţă la o treime din angajaţi în următorii zece ani, adică 6.000 de persoane

Reduceri masive de personal în energie: Producătorul...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

17.01.2020, 12:39 873

RWE, cel mai mare producător german de energie electrică, va elimina aproximativ o treime din forţa de muncă actuală până în 2030, echivalentul a 6.000 de posturi, în condiţiile în care Germania plănuieşte să elimine treptat cărbunele din mixul energetic, transmite Reuters.

RWE a anunţat că va primi 2,6 miliarde de dolari drept compensaţie de la guvernul federal german pe parcursul următorilor 15 ani pentru a reduce din efectele negative ale tranziţiei asupra afacerilor.

Acordul dintre guvernul de la Berlin şi RWE este prognozat să accelereze mişcarea către regenerabile a grupului în contextul tranziţiei către energie verde plănuită de Comisia Europeană.

Compensaţia convenită este însă sub suma pe care compania o dorea, respectiv 3,5 miliarde de euro, echivalentul pierderilor estimate a surveni ca urmare a eliminării producţiei pe cărbune.

După luni de negocieri, guvernul german a convenit un plan de compensaţie cu companiile energetice, angajaţii lor şi autorităţile regiunilor afectate. Acordul prevede închiderea ultimei termocentrale pe cărbune până în 2038.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO