Energie

Reiner Dietmar, Verbund Green Power: Singurul mod de a reduce preţurile la energie este să faci investiţii, investiţii, investiţii în producţie de energie verde. Este singurul mod de a reduce preţul pe termen lung

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Reiner Dietmar, Verbund Green Power: Singurul mod de a...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2022, 12:04 1062

România are nevoie de investiţii pentru a asigura preţuri sustenabile pe termen lung în piaţa energiei, a explicat Reiner Dietmar, managing director, Verbund Green Power, în conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

„Ne aşteptăm ca preţurile la electricitate să se reducă în următoarele 6 luni, dar nu vedem o revenire până la preţul pe care l-am văzut înainte de această creştere bruscă. Singurul mod de a reduce preţul este să faci investiţii, investiţii, investiţii în producţie de energie verde, eoliene şi solare. Este singurul mod de a reduce preţul pe termen lung”.

El a subliniat că trecem printr-o etapă de tranziţie, care presupune mari transformări, iar consumatorii trebuie sprijiniţi în această tranziţie.

„Cred că este nevoie ca această transformare să fie accesibilă, subvenţionată prin fonduri europene sau fonduri naţionale, pentru a ajunge în final la un cost mai mic pentru electricitate în termeni de producţie. Deci trebuie să existe sprijin în acest parcurs de a deveni verde”.

Reiner Dietmar nu crede că va exista o problemă de cerere pentru capacităţile noi de producţie de energie regenerabilă, în contextul în care întreaga lume încearcă să se îndepărteze de combustibilii fosili.

„Cererea este aici, trecem prin eliminarea combustibililor fosili, deci este o cerere foarte mare pentru noi investiţii în energie regenerabilă. Nu doar pentru industrie ci pentru sistemul energetic per total”.

Dietmar a explicat că principalele trei aspecte atunci când se discută despre o investiţie în producţia de energie din surse regenerabile ţin de teren, acces la reţea sau la clienţi şi autorizaţiile de autorităţi. Totodată, el spune că se uită atent şi la modul în care societatea şi comunităţile acceptă transformările şi investiţiile din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO