Energie

Repsol se retrage, OMV Petrom devine unic titular pentru patru perimetre onshore

Repsol se retrage, OMV Petrom devine unic titular pentru...

Autor: Departamentul Economic

01.11.2018, 14:22 152

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a aprobat preluarea de către OMV Petrom a participaţiei deţinute de Repsol în patru acorduri de explorare onshore: V Băicoi, VII Târgovişte, XII Piteşti şi XIII Târgu Jiu, informează un comunicat al OMV Petrom.

Acordurile de farm-out au fost încheiate în 2013, OMV Petrom fiind operator şi deţinătorul unei participaţii de 51%, în timp ce Repsol a deţinut o participaţie de 49%.

În trimestrul doi din 2018, Repsol a informat OMV Petrom despre intenţia de a se retrage din aceste concesiuni şi părţile au ajuns la un acord, condiţionat de aprobarea autorităţilor. OMV Petrom va continua proiectele în derulare şi va prelua angajamentele din cadrul acordurilor de concesiune.

Investiţiile realizate până acum în cadrul acestor asocieri în baza acordurilor de exploatare în participaţie se ridică la peste 200 de milioane de dolari şi includ achiziţia de date 2D şi 3D, precum şi forajul a două sonde complexe de mare adâncime şi cu presiune ridicată. În prezent, o a treia sonda de explorare este in foraj, la o adâncime de sub 5.000m.

OMV Petrom are o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârşitul lui septembrie 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO